com-posar3
Consells, Òptica

Utilitza el maquillatge correctament per no perjudicar la teva visió

Consells per a maquillar-se sense perjudicar la nostra salut visual

El maquillatge és una alternativa que millora l’aparença dels ulls. En el cas de moltes dones, se sol incloure ombra a les parpelles o aplicar rímel sobre les pestanyes, a més de la línia de l’ull. L’ús de cosmètics està molt estès i forma part de la nostra cultura, però hem de utilitzar-los adequadament per evitar certs riscos per a la salut ocular.

En aquest sentit, la Fundació Salut Visual han reunit algunes recomanacions que us poden servir perquè el maquillatge no suposi un perill per als nostres ulls.

En primer lloc, els òptics-optometristes recomanen utilitzar cosmètics solubles a l’aigua i textures compactes que no desprenguin partícules, així com evitar maquillar si els ulls estan vermells. A més, el procés de desmaquillatge s’ha de fer amb molt de compte i emprar un bastonet de cotó per treure les restes rebels de la màscara.

Pel que fa a una bona higiene del maquillatge:

• Utilitza cosmètics indicats per a l’àrea ocular.

• Renta’t les mans abans de l’maquillatge, ja que alguns bacteris es poden transmetre de les mans als ulls.
• No deixis que els cosmètics es cobreixin de pols o es taquin.

• No hem d’utilitzar cosmètics de baixa qualitat i sempre hem de consultar els components per evitar alguns ingredients que puguin provocar-nos alguna reacció.

• No és bona idea maquillar-se al cotxe o el bus perquè un moviment brusc pot portar-nos a esquinçar la còrnia, per exemple, amb l’aplicador de màscara. Qualsevol esgarrinxada pot ser un focus d’infecció.

• Guarda els cosmètics de forma correcta. Has mantenir-los allunyats de fonts de calor i de fred extremes, ja que podrien anul·lar l’eficàcia dels seus conservants.

• A part de no compartir ni intercanviar-los per el risc de gèrmens, rebutja aquell maquillatge que ja no serveixi. Si està ressec, no li tiris aigua per humitejar.

• Finalment, si un producte et causa irritació, deixa d’usar-lo immediatament.

Visió i esports d'hivern. La importància de la protecció ocular Coneixes les afectacions visuals de la diabetis?