queratitis
Consells, Òptica

Consells perquè les teves lents de contacte durin més en perfectes condicions

Uns senzills trucs i recomanacions perquè les teves lents de contacte durin el màxim temps possible i funcionin correctament.

L’ús de lents de contacte aporta comoditat a l’usuari respecte a la utilització d’ulleres. En aquest sentit, existeixen diferents tipus, com les mensuals, les diàries, toves o rígides, entre altres modalitats. No obstant això, per un ús adequat cal seguir certs passos que ens ajudaran a perllongar la seva durada.

Aquests consells, facilitats per la Fundació Salut Visual, et seran d’utilitat si vols que la qualitat i durabilitat de les teves lents de contacte es mantinguin durant molt de temps i les vegis igual d’impecables que en el primer dia.

 • Manipula les lents de contacte sempre amb les mans netes. A més, cal mantenir una higiene determinada per no embrutar.
 • Mantingues el dipòsit de lents de contacte net diàriament amb la solució desinfectant recomanada pel teu òptic-optometrista, així evitaràs que es trenquin o es ressequin.
 • Reemplaça l’estoig en què acostumes a guardar-les un cop cada tres mesos.
 • Intenta no dormir amb elles posades, ja que això pot fer que l’ull es ressequi i provocar conjuntivitis.
 • També es recomana descansar un dia a la setmana, alternant amb l’ús d’ulleres, encara que algunes lents de contacte estan dissenyades per al seu ús diari sense necessitat de recórrer al descans.
 • No manipulis amb les ungles, ja que això les pot deteriorar i possiblement les trenqui.
 • Impedeix que el maquillatge entri a l’ull i perjudiqui la lentilla.
 • Si vas a nedar, procura no obrir els ulls a l’hora de bussejar sense ulleres aquàtiques. Aquesta situació podria provocar que les lents de contacte es surtin i es perdin. En casos més greus, implicaria una possible infecció ocular.
 • Si les lents de contacte et semblen incòmodes, no les manipulis amb les mans brutes i assegura’t que te les has posat correctament.
 • Està contraindicat l’ús de lents de contacte caducades. Abans d’utilitzar-les, revisa bé l’envàs per intentar no caure en aquest error. La data de caducitat representa el temps que romandran esterilitzades, de manera que poden resultar incòmodes i perilloses si excedeixin aquest límit.
 • No comparteixis les teves lents de contacte amb ningú. Encara que sembli il·lògic, és important que el seu ús sigui totalment personal, ja que la transmissió d’infeccions pot ser més probable si les comparteixes.
 • Finalment, no facis servir la saliva, l’aigua de l’aixeta o remeis casolans com a substitutius del líquid específic de les lents de contacte. És important que només utilitzis la solució recomanada pel teu òptic-optometrista.


Sentiràs de pel·lícula
Actualitat, Àudio

Sentiràs de pel·lícula!

Widex Audiòfons ha posat en marxa la campanya de prevenció auditiva “Hi sentiràs de cine”, per animar les persones amb problemes auditius a fer-vos una revisió gratuïta de l’oïda.

I només per provar els nostres audiòfons et regalem 2 entrades de cinema. Promoció vàlida fins el 31 de maig.

Llegir més
POST_GENER_2019_DEF
Actualitat, Àudio

Campanya Widex: Ara el teu Pla d’Audició amb intel·ligència artificial

Widex Audiòfons ha posat en marxa la primera campanya de 2019 amb el nom “Ara el teu Pla d’Audició amb intel·ligència artificial”.

Amb aquesta campanya, Widex vol promocionar els seus plans d’audició personalitzats, que inclouen audiòfons amb intel·ligència artificial: WIDEX Evoke, els únics audiòfons del món que compten amb intel·ligència artificial: amb el machine learning permet adequar l’audició a cada entorn: “Si hi ha cap problema, ara està a la meva mà solucionar-ho. En aquest mateix moment”.

Llegir més