lents-01
MonofocalsProgressivesOcupacionalsSolars

monofocalLes lents monofocals estan indicades per a la correcció visual de la miopia, de la hipermetropia o de l'astigmatisme. Faciliten una correcta visió de prop o de lluny.

A BCN Òptics Martorell, et faran una acurada i completa revisió visual i t’assessoraran sobre les lents monofocals que millor se t’adaptaran.

Lents monofocals avançades:

Aquesta lent és l'ajuda que els teus ulls necessiten perquè les exigències visuals del dia a dia no acabin provocant molèsties a la teva visió.

La lent monofocal avançada incorpora una suau variació de potència de + 0,45 / + 0,65 / + 0,85 que ajuda al sistema visual a relaxar l'esforç en visió de prop evitant així els molestos símptomes de fatiga visual com visió borrosa, llagrimeig i mals de cap. La variació de potència ajuda a enfocar més bé en els canvis de distància de lectura i visió.

L'usuari que fa un ús intensiu de la visió intermèdia -pantalles- i de prop -lectura- té el millor aliat per descansar la seva visió i afrontar el seu treball amb la major comoditat visual.

Lent monofocal avançada especial per conduir.

 • Te dificultat per detectar objectes amb rapidesa en condicions de baixa lluminositat com en dies plujosos, al capvespre o a la nit?
 • L'enlluernen els cotxes que vénen de front o l'enllumenat nocturn?
 • Li costa reenfocar quan els ulls canvien de la carretera al quadre de comandaments?

Les lentes especials per conduir li ofereixen un disseny específic amb un filtre de protecció contra l'enlluernament en condicions de baixa luminositat i que l'ajudaran a potenciar el contrast.

progesivas_01_400x325Aquest tipus de lents són perfectes per a totes les persones que tenen problemes per enfocar objectes que són a prop i per veure-hi bé de lluny, és a dir, que tenen presbícia o vista cansada. Les lents progressives permeten una visió correcta a totes les distàncies amb una única ullera.

La lent es divideix en zones amb diferent nivell de diòptries per oferir el reforç necessari a qualsevol distància. La part superior està dedicada a la visió de lluny; la zona inferior a la de prop, i la central a la visió a distàncies mitjanes. Així s’aconsegueix una progressió suau en la graduació sense fer un salt brusc per facilitar una visió perfecta a totes les distàncies.

Actualment, amb la tecnologia Free-Form, es fabriquen unes lents progressives personalitzades per a cada usuari. Estan dissenyades a mida per a cada graduació i segons les necessitats de cada usuari.

Hi ha tres tipus de progressius:
 • Bàsic: aquesta gamma permet una visió nítida a totes les distàncies i una adaptació fàcil i ràpida.
 • Mitjà: proporciona una correcció a totes les distàncies amb una distorsió lateral inferior a la que es produeix en la gamma Basica.
 • Alta: proporciona el màxim grau de qualitat i confort en la visió.. Garanteixen el màxim camp de visió per a cada distància.

Les lents progressives permeten a l'usuari una visió correcta tant de lluny com de prop en funció de la part de la lent per on es mira. Els dissenys progressius ofereixen una excel•lent qualitat visual en totes les distàncies, eliminant d'aquesta manera les molèsties de tenir diverses ulleres.

progresivas_02_400x325Actualment, i després de diversos desenvolupaments tecnològics, són cada dia més les persones que opten per les lents progressives o multifocals.
En les lents progressives trobem les següents zones principals:

 • Zona llunyana. Àrea superior apropiada per a la visió llunyana
 • Zona intermitja o passadís: Zona de transició entre la zona de llunyana i la propera. Apte per a mitges distàncies.
 • Zona propera: Zona inferior apta per a visió propera.
 • Zones marginals: Zones laterals on es donen certes aberracions òptiques. No són aptes per a visió foveal (central) però sí són útils per a visió perifèrica.
Els principals avantatges dels progressius són:
 • Enfocar a qualsevol distància necessària
 • Utilitzar unes úniques ulleres per tots els usos.
 • Permetre una visió nítida per a totes les distàncies ja que tenen quantitat de focus infinits.
 • No donar imatge de vellesa ja que a diferència del bifocal no hi ha constància de la necessitat d’addició.

Treballem amb les millors marques del mercat com Zeiss, Essilor, Hoya, Seiko, Kodak .. a més de totes les marques nacionals, això ens facilita trobar en cada moment el millor producte per a cada client.

ocupacional_01_400x325Les lents ocupacionals són una molt bona opció per a pacients prèsbites que treballen davant de l'ordinador.

La part superior del vidre serveix per a la visió a distància intermèdia i la part inferior per a la visió propera. Especialment indicades per a persones que passen moltes hores davant de l'ordinador.

Les lents ocupacionals són un tipus de lent progressiva dissenyada i optimitzada per a cobrir la visió a distància propera i intermèdia, proporcionant molt bons camps de visió. S'adapten a una demanda visual específica en gran part en l'ús de dispositius tecnològics.

Es van crear per resoldre el problema de treballar davant d'un ordinador i al mateix temps la necessitat de veure a distàncies properes com són la de lectura o escriptura. La distància mitjana a la qual sol estar una pantalla d'ordinador és de 60-80cm. La distància de lectura i escriptura recomanada oscil·la entre els 35-40 cm.

Quins són els beneficis de les lents ocupacionals?

Els seus beneficis es centren en l'amplitud dels camps de visió que ofereixen per a les diferents distàncies.
En el següent quadre resum fem el comparatiu respecte els progressius estàndards:

 • Alhora, en ser menor la diferència entre la correcció de la part superior del vidre i la inferior, la transició entre graduacions és menys brusca. Per això, l'adaptació a les ulleres sol ser més ràpida.
 • Però els beneficis no són només visuals, ja que portar una correcció òptica adequada pot evitar, per exemple, que adoptem postures incorrectes. La necessitat de veure a diferents distàncies en fraccions de segon, la dificultat d'enfocament i una mala correcció òptica poden originar canvis de postura inconscients. Això, amb el temps, pot desenvolupar tensió al coll o espatlles provocant dolors cervicals, d'esquena o difícils de localitzar. Els progressius ocupacionals són una excel·lent opció per solucionar tota aquesta problemàtica.

solar_01_400x325Durant tot l'any estem exposats als raigs solars, que poden resultar molt perjudicials per als ulls si no els protegim correctament amb unes ulleres de sol adequades i homologades. A l'hora de triar ulleres de sol no només hem de tenir en compte si ens queden bé, sinó també la protecció que ens proporcionen davant la radiació solar i la intensitat de la llum.

Les lents solars poden ser tant monofocals com progressives, i poden incorporar una sèrie de filtres especials per reduir la intensitat de la llum directa del sol o evitar els enlluernaments i els reflexos.

Lents solars polaritzades:

Especialment indicades per conduir i practicar esports a l'aire lliure.

Neutralitzen els reflexos incòmodes que provenen algunes superfícies com carreteres molles o  la neu; d'aquesta manera, garanteixen una gran comoditat i una visió rica en contrastos.

Els principals avantatges de les lents polaritzades són:

 • Reducció de la fatiga ocular en eliminar les brillantors.
 • Disminució del reflex solar, que alhora permet veure més bé els colors sense alterar els tons reals.
 • Percepció superior de la profunditat i una visió més nítida i clara.
 • Protecció davant la radiació UV
Lents solars fotocromàtiques:

Les lents fotocromàtiques són lents dinàmiques dissenyades per adaptar-se automàticament als canvis de llum a cada moment, proporcionant una visió més còmoda i protegint els ulls de les radiacions UVA i UVB. Com més intensa és la llum, més s'enfosqueixen, i viceversa.

Aquestes lents poden ser l'opció més adequada per a persones que s'exposen sovint, al llarg del dia, a canvis d'intensitat de llum solar.

Una opció per a cada necessitat

BCN Òptics Martorell t’oferirà la millor solució a les teves necessitats. Els nostres optometristes us explicaran les característiques i funcionalitat de cada tipus de lent i us oferiran les que millor se us s’adaptin.

Principals tractaments que s’apliquen a les lents

Antireflectant

Llum blava

Hidròfug

Antirratllades

Amb quins materials es fabriquen les lents

Orgànic

Minerals

Policarbonat

Visita la exposició i coneix tota la nostra gamma d'ulleres