rentat-de-mans
Actualitat, Consells, Òptica

Ús de les lents de contacte i les ulleres durant la Covid-19

Us facilitem una relació de comsells importants que heu de tenir en compte a l’hora de fer un bon ús i manteniment de les ulleres i les lents de contacte durant l’alerta sanitària per al COVID-19.


Lents de contacteRentat de mans adequat

El rentat de mans és bàsic en la manipulació de les lents de contacte. Quan utilitzem lents de contacte, hem de fer un rentat de amb aigua i sabó durant un mínim de 20 segons, després assecar-se amb tovalloles de paper d’un sol ús. Aquest procediment s’ha de realitzar abans de la inserció i l’extracció de les lents de contacte. Si no disposem d’aigua i sabó, podem utilitzar un desinfectant manual que contingui almenys un 60% d’alcohol. Com a recomanació general, hem d’evitat tocar-nos la cara, inclosos els ulls, els nas i la boca


Neteja i desinfecció de les lents de contacte. Cal fer-ho com sempre

si portem lents de contacte rígides, toves i de reemplaçament mensual o setmanal hem de desinfectar-les regularment segons les instruccions del fabricant i del teu optometrista. Recomanem les lents de contacte d’un sol ús o diàries. si això no és possible, és important que les desinfectem amb líquids de manteniment amb peròxid d’hidrogen.


Ús de lents de contacte si tens la Covid-19

Les persones malaltes de COVID-19, o bé tenen algun dels seus símptomes han de prescindir de l’ús de lents de contacte.


Ulleres

És important que tinguem en compte que les ulleres no protegeixen de la Covid-19. No hi ha cap evidència científica en què es determini que les ulleres proporcionen protecció contra el virus. La Covid-19 pot sobreviure durant hores en la superfície de les ulleres, depenent de la peça o material.


Us detallem 5 mesures bàsiques per a un bon ús i manteniment de les ulleres:

PRIMERA – Netejar-se les mans

SEGONA – Esbandir les ulleres amb aigua per arrossegar pols, sorra i d’altres materials.

TERCERA – Ensabonar-les amb una gota de sabó, i fregar totes dues bandes de les ulleres.

QUARTA – Esbandir-les.

CINQUENA – Assecar-les, tant les lents com la muntura, amb un drap net preferentment de cotó.


Protocol d'actuació de BCN Òptics Martorell durant l’estat d’alerta sanitària Recomanacions per a un ús saludable de les pantalles