retinografia
Actualitat, Òptica

L’òptic optometrista un aliat en la detecció de la diabetis

A BCN Òptics Martorell, podem oferir-vos una anàlisi acurada de la vostra retina amb un informe mèdic col·legiat a disposició dels nostres pacients.

Prop el 50% de les persones amb diabetis pateixen retinopatia diabètica. L’òptic optometrista, com a professional d’atenció visual primària, és un veritable aliat en la detecció precoç de la diabetis mitjançant una anàlisi de la retina.

Una senzilla revisió realitzada per un òptic optometrista pot ser decisiva per a la detecció i tractament d’aquesta malaltia, que moltes vegades no és detectada pel propi pacient. En tot cas el pacient amb diabetis ha de fer les revisions oftalmològiques que li siguin prescrites. Molts dels primers signes de diabetis poden ser descoberts en els exàmens oculars rutinaris.

Les revisions periòdiques no només són útils per detectar les complicacions oculars pròpies de les persones amb diabetis diagnosticada, (retinopatia diabètica, cataractes, edema macular, glaucoma o despreniment de retina) sinó també per detectar signes de la pròpia malaltia a pacients no diagnosticats.

El professional de la salut visual es converteix en un veritable aliat en la detecció primerenca de la malaltia o les seves complicacions, i immediatament pot remetre’ns al metge d’atenció primària o l’oftalmòleg, competents per al definitiu diagnòstic i tractament, segons la naturalesa del que detecti.

Retinografia

La retinografia és una prova diagnòstica que, a manera de fotografia, permet obtenir una imatge del fons de l’ull o de la retina.

Mitjançant aquest procediment es detecten diverses malalties que afecten la retina, com ara la degeneració macular associada a l’edat, la retinopatia diabètica o la retinosi pigmentària.

Estem en contacte amb centres oftalmològics on ens valoren els possibles trastorns oculars via mail, i recomanar una visita a l’oftalmòleg en cas de ser necessari.

Ulleres + ordinador, poden ser una bona combinació? Visió i esports d'hivern. La importància de la protecció ocular