mare-filla-estiu
Actualitat, Òptica

Els nens nascuts durant l’estiu tenen un major risc de tenir miopia

Segons un estudi de la Universitat de Ciències de la Vida del King’s College de Londres, els nens i nenes nascuts a l’estiu, els que tenen mares amb estudis superiors i jugar amb asiduitat als videojocs,  tenen més probabilitat de tenir miopia.


Un equip d’investigadors del Departament d’Oftalmologia de la Universitat de Ciències de la Vida del King ‘s College de Londres, ha examinat quins factors de l’estil de vida influeixen en el desenvolupament de la miopia. En informar sobre els seus resultats al British Journal of Ophthalmology, els científics ressalten que un alt nivell d’educació materna, un part a l’estiu i practicar amb assiduïtat diferents jocs d’ordinador o amb plataforma de videojocs s’associen amb un major risc de desenvolupar miopia, mentre que un tractament previ de fertilitat en la mare té un efecte protector en el nen.

La investigació va incloure l’anàlisi d’hora de bessons amb seu al Regne Unit. Els optometristes van obtenir una refracció subjectiva dels ulls dels bessons. Els nens de mares amb educació superior tenien un 33% més de probabilitats de tenir miopia, mentre que els nascuts a l’estiu tenien un risc gairebé dues vegades més gran (93%) de convertir-se en miops. També hi va haver un lleuger augment (3%) en el risc dels nens que eren assidus amb els videojocs. Finalment, els fills de mares que van rebre tractament de fertilitat van ser 37% menys propensos a desenvolupar miopia.

Font de la informació: Gaseta d’optometria i oftalmològia (butlletí 542)

Ulleres + ordinador, poden ser una bona combinació? Visió i esports d'hivern. La importància de la protecció ocular