cura-oida
Àudio, Consells

Consells per a la cura de l’oïda

Les orelles no necessiten una cura especial en general, ja que la pell és similar a la de la resta de l’organisme i es renova contínuament expulsant la cera o descamació cap a l’exterior. Només en aquelles persones en les que s’acumulen els taps de cera, cal fer una neteja periòdica o utilitzar taps si no es tolera l’aigua.

En la gent gran, les pells poden ser més seques o patir alguna patologia de tipus eczematosa o psoriasi, i necessiten hidratació amb olis, pomades o tractaments locals amb gotes per disminuir la pruïja.

Si s’és portador d’un audiòfon que actua com a cos estrany en el conducte, les pells seques poden no tolerar-lo adequadament, independentment de les al·lèrgies cutànies, i precisar cures més sovint.

Els taps de cera a més de la molèstia física que produeixen, impedeixen la transmissió del so i en molts casos simulen un augment d’hipoacúsia o un mal funcionament del audiòfon.

Si hi ha otitis externa per l’ús de l’audiòfon, sol cedir amb gotes antibiòtiques locals.

És important prestar especial atenció en cas de patir diabetis o algun tipus d’immunodeficiència.

Quan s’usen pròtesis acústiques en la gent gran, convé fer una revisió periòdica amb l’otorinolaringòleg, fins i tot sense patir molèsties, per mantenir les oïdes en les millors condicions possibles.

Font de la informació: Gaseta àudio, revista professional d’audiologia

I després del Nadal... toca recuperar-se – Els ulls també pateixen els excessos! Consells per a una bona esquiada