banner-02
Consells, Òptica

Només unes ulleres de sol adequades ens protegiran de les radiacions

Carta visual del Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC)

1 – Les ulleres de sol no són només uns articles de moda. El seu objectiu és protegir els ulls de les radiacions nocives del sol, especialment en entorns de risc com la platja o la muntanya. Només unes ulleres de sol de qualitat i adaptades a cada cas ofereixen una total garantia de comoditat, seguretat i eficiència visual.

 

2 – En funció de les necessitats i característiques visuals de cada persona, l’òptic optometrista recomanarà les lents de protecció solar més adequades. La tecnologia actual permet graduar les lents solars amb tot tipus de filtres i tractaments, des dels convencionals fins als anomenats filtres de tall utilitzats en determinades malalties oculars, passant pels polaritzats o pels específics per a persones amb daltonisme.

 

3 – Les ulleres de sol s’han d’adaptar bé al rostre: s’han de mantenir estables i còmodes sobre les parts en què es recolzen. Igual que amb les ulleres graduades, s’han d’ajustar a cada usuari. Aquests ajustos s’han de repetir periòdicament ja que amb l’ús continuat es desajusten. Per aquest motiu, a més de ser una garantia de salut, és important adquirir les ulleres de sol als Establiments sanitaris d’òptica i optometria, en els quals s’assegurarà les bones condicions de les ulleres.

Afortunadament, cada vegada la societat és més conscient que les ulleres de sol són un element de protecció visual fonamental per als infants. Els seus ulls es troben encara més desprotegits que els dels adults i, per això, les ulleres de sol han de ser un element imprescindible si van a la platja o a la muntanya, tal com ja ho és la crema de protecció solar.

 

4- Les ulleres de protecció solar adquirides en establiments sanitaris d’òptica i optometria garanteixen com0plir l’homologació CE. Unes ulleres de sol sense garantia professional poden produir molèsties, irritacions i, fins i tot, lesions oculars per no filtrar adequadament les radiacions nocives. També poden produir pèrdua visual, mareigs, mal de cap o inestabilitat.

Unes lents més fosques no implica que protegeixin més. Fins i tot, unes ulleres de sol fosques amb un tractament de filtre adequat poden comportar més problemes que beneficis. Tenim dos ulls per a tota la vida i hem de protegir-los. Especialment amb entorns d’exposició solar intensa i extensa, és tan important portar unes bones ulleres de sol com utilitzar una bona crema protectora per a la pell. L’òptic optometrista, com a professional de la visió, recomanarà la solució adaptada a cada persona i activitat.

  

El tabac pot afectar la nostra salut visual? Las mejores gafas para cada deporte